Zonnepanelen voor ons ziekenhuis in Mainapokhari

Ons ziekenhuis in Mainapokhari

Projectvoorstel voor het installeren van zonnepanelen

Achtergrond 

Het Himalayan Care Hands ziekenhuis dient een gemeenschap van boerenfamilies in een zeer afgelegen gebied van Nepal, 180km van de hoofdstad Kathmandu. De toelevering van constante en betrouwbare stroom is van essentieel belang voor het functioneren van het ziekenhuis. Dit wordt gehinderd door stroomonderbrekingen, beperkte stroomtoevoer en ernstige storingen in de infrastructuur tijdens de moessons.  Het installeren van zonnepanelen zal ons onafhankelijk maken van de zwakke infrastructuur en garanderen dat we de patiënten ten alle tijden (spoed)zorg kunnen bieden.

Uitdagingen

Het stroomnetwerk van het Himalayan Care Hands hospital is onderhevig aan schommelingen waardoor een constante zorg niet gegarandeerd kan worden. Door het hevige regenseizoen in 2016 is de dam beschadigd die ons van waterkrachtenergie moest voorzien. Hierdoor moesten we op dieselgeneratoren omschakelen die niet alleen erg vervuilend zijn maar ook heel duur in gebruik zijn.

Oplossing

Zonnepanelen installeren, zal ons ziekenhuis onafhankelijk maken van de zwakke en onbetrouwbare infrastructuur t.a.v. het stroomnetwerk. Het zal constante en betrouwbare stroom leveren voor een instelling die tienduizenden arme boerengezinnen op het platteland in Nepal dient. We zullen servicemonteurs trainen die beschikbaar zijn voor onderhoud en reparatie zodat de installatie voor een lange periode goed kan functioneren.

Impact lange termijn

Installatie van zonnepanelen zal onze problemen met de stroomvoorzieningen oplossen. Het betekent dat we constanter en veiliger (risicovolle) medische zorg kunnen bieden aan nog meer gezinnen in het Dolakha district. Dit zal levens redden omdat we geen operaties meer hoeven af te breken en/of te onderbreken, we geen riskante bevallingen meer hoeven te doen vanwege lichtuitval, of hinder ondervinden van apparatuur die het niet doet (röntgen apparatuur, lab testen etc.)

Technische Specificaties

  • 250W zonnepanelen -8 stuks
  • 200AMP batterijen-4  stuks
  • 5KVA-48V-40A  inverter -1 stuk

Sponsoring :

De sponsoring voor dit project werd geopteerd door de Lions ZAANSTREEK de BANNE

Join Us Donate Subscribe