Kavre school voor doven en slechthorende kinderen

Project Learn, Share and Create Together

In 2011 heeft Himayalan Care Hands een bezoek gebracht aan de Kavre school voor doven en slechthorende kinderen in Banepa.  Tijdens dit bezoek zijn 10 speciaal ontworpen laptops gesponsord.  Met de komst van deze apparaten werden de kinderen betrokken bij hun eigen opleiding en ze leren, delen en creëren samen. Ze staan in verbinding met elkaar en met de wereld (iets dat voorheen onmogelijk was)  en ze hebben uiteindelijk zicht op een betere toekomst.

De kavre school is een initiatief van de stichting Kumari uit Nederland en heeft 80 leerlingen. De school ligt ongeveer een uur rijden van Kathmandu.

De kinderen zijn erg leergierig om alles van deze magische machines te leren, inclusief de interactieve mogelijkheden van het maken en delen van foto’s, video’s, word-bestanden en om interactie te hebben met elkaar en de leerkrachten. HCH heeft ook internet laten aanleggen waardoor de kinderen nu ook met anderen wereldwijd kunnen communiceren.

Er is een breed scala aan nuttige (open source) programma’s voor educatief gebruik gemaakt. Om kennis op te doen van de gebruiksmogelijkheden zijn deze beschikbaar gemaakt op USB sticks.
In 2012 heeft HCH een uniek taalprogramma Engels voor beginners en gevorderden ontwikkeld, ” I am in Facebook” . Naast de engelse taal leren de kinderen over het gebruik van social media en worden ze zich bewust van de mogelijkheden alsook van de gevaren van online zijn. HCH bewerkt de materialen en stelt deze ter beschikking aan de deelnemende kinderen.

PROJECT VIDEO

Join Us Donate Subscribe