Himalayan Care Hands Hospital constructie 1e verdieping

Achtergrond:

In de afgelegen gebieden zijn gezondheidsposten gevestigd maar ze kunnen geen basic gezondheidszorg leveren aan de mensen vanwege de beperkte voorraden medicijnen, gebrek aan geschoold en gekwalificeerd medisch personeel en gebrek aan de benodigde medische uitrusting en infrastructuur. Door een gebrek aan goede faciliteiten in Mainapokhari stierven veel mensen op jonge leeftijd aan eenvoudige ziektes; zwangere vrouwen die moesten bevallen overleden op weg naar het ziekenhuid, kinderen sterven aan diaree. Zieke mensen konden geen behandeling betalen of konden het ziekenhuis niet op tijd bereiken wegens gebrek aan transport omdat het ziekenhuis in de hoofdstad ligt en buiten bereik van de arme mensen. Mensen gingen dus maar weinig naar een ziekenhuis, meestal wendden ze zich tot traditionele genezers om ziektes te genezen. Dit is de reden dat Himalayan Care Hands in 2011 een ziekenhuis heeft opgericht in Mainapokhari. Om de medische hulpverlening uit te breiden heeft HCH besloten het ziekenhuis uit te breiden met een tweede verdieping.

Doelen:

Hoofddoel van het ziekenhuis is te voorzien in toegankelijke en kwalitatief goede gezondheidszorg voor alle mensen in de omgeving.

Coördination en Samenwerking 

Health Cooperative, Village Development committee, District Development committee, District Health office, Ministry of health office, District administrative office, Social welfare council, Stichting Samundra, Himalayan Care Hands Nederland, Wilde Ganzen en diverse partners.

 

Join Us Donate Subscribe