Budhanilkhantha school project

Op zaterdag 25 april 2015 werd Nepal opgeschrikt door een zeer zware aardbeving, die het leven van mensen over het hele land trof. De aardbeving had een kracht van 7,8 op de schaal van richter en de schade was onmeetbaar. Vele mensen zijn omgekomen doordat ze terechtkwamen onder ingestorte daken en muren van hun lemen, houten of zwak geconstrueerde huizen. Overlevenden hadden vaak niets meer doordat hun huizen verwoest waren. Mensen vluchten de straat op waar ze vele moeilijke nachten angstig hebben doorgebracht. Een tweede aardbeving op 12 mei met een kracht van 7,4 deed het aantal slachtoffers en gewonden nog meer stijgen. Er zijn honderden naschokken geweest met een kracht van 4 of hoger. Dit alles heeft veel psychologische schade aangericht onder de bevolking.

De Budhanilkhantha school in Kathmandu waar ongeveer 500 studenten leven en gratis onderwijs krijgen werd gerund door een ngo. De studenten komen van weeshuizen en arme families. Het hoofdgebouw van de school was onveilig geworden door de aardbeving en kon elk moment instorten. Een inspectieteam van engineers en architecten (aangewezen door het District Education Office) hadden het gebouw als gevaarlijk aangeduid.

Ons team heeft verzinkte panelen aan Swami Chandersh, oprichter van deze school, geschonken. Door deze schenking van materialen kunnen ze snel beginnen met de wederopbouw zodat ze een dak boven hun hoofd hebben voordat het regenseizoen begint en ook de onderwijsactiviteiten kunnen herstarten.

Join Us Donate Subscribe