Doe mee!

Je kunt als vrijwilliger, stagiaire of afstudeerde terecht bij onze projecten in de gezondheidszorg of het onderwijs, van doceren en voorlichten tot verzorgen en verplegen. Je kunt in grotere stedelijke instellingen terecht of aan de slag gaan in een kleinschalig community project op het platteland of in de bergen. Wij informeren je graag persoonlijk over de mogelijkheden.

Himalayan Care Hands helpt en begeleid je om kennis te nemen van de Nepalese cultuur en bereid je voor op een onvergetelijk verblijf en werken onder (soms) zeer basale omstandigheden. We hebben in de afgelopen jaren talrijke vrijwilligers geplaatst waardoor we veel ervaring hebben opgebouwd in het organiseren van werken en reizen in Nepal. Door onze samenwerking met het reisbureau Himalayan Leaders in Kathmandu kun je bovendien voordeliger reizen als je vrijwilligerswerk doet.

We vragen je wel om vooraf goed na te denken welke expertise jij in huis hebt die je in Nepal wilt inzetten. Dus niet ‘ik wil graag mijn handen uit de mouwen steken in een ontwikkelingsland’, maar wel ‘ik ben aan het einde van mijn studie verpleegkunde en wil ervaring opdoen en tegelijk helpen in een ontwikkelingsland’. We zoeken vooral vrijwilligers met een medische of onderwijsachtergrond (bijv. kraamzorg, verpleging, verzorging, Engelse les), leeftijd minimaal 18 jaar.

Duur

De minimum duur voor vrijwilligerswerk is 3 weken.

Accomodatie

Tijdens je vrijwilligerswerk verblijf je bij een gastgezin, in een hostel of hotel. De kliniek in Aalapot beschikt over een eigen gastenkamer met douche en keukentje. In de regel zorgen we altijd voor redelijke onderkomens met (gedeeld) toilet/douche. In veel gevallen is er een internetverbinding in de omgeving of zelfs op de projectlocatie aanwezig. Graag helpen we je ook aan een Nepalese SIM kaart, waarmee je heel goedkoop naar Belgie/Nederland kunt bellen.

Begeleiding

Al onze vrijwilligers worden lokaal begeleid, waar nodig wordt ook een tolk ingeschakeld. Vanuit onze locatie Himalayan Care Hands in Kathmandu houden we een oogje in het zeil en bovendien kun je er 24/7 terecht in noodgevallen. Onze lokale begeleider helpt je op weg, gaat de eerste keer mee naar de projectlocatie en treft alle voorbereidingen voor je komst.

Maaltijden

Op verafgelegen projectlocaties eet je mee bij je gastgezin. Zij zorgen voor drie maaltijden per dag. Hiervoor betaal je een kleine bijdrage. Je kan ook eventueel zelf kokkerellen, ook leuk voor het gezin om iets van jouw kookkunsten te leren. Op andere plaatsen kun je zelfstandig kiezen voor restaurantjes. Wij kuadviseren welke ‘veilig’ zijn om er te eten.

Vervoer

Vervoer van en naar het vliegveld in Kathmandu en van en naar de projectlocatie regelen we voor je.  Ook de eerste keer naar de projectlocatie met je begeleider. Daarna leggen we je bijvoorbeeld uit hoe je met openbaar vervoer gemakkelijk en goedkoop kunt reizen.

Verzekering

Er bestaan speciale verkeringen voor vrijwilligers en stagiaires in het buitenland. Daarmee ben je extra goed verzekerd tegen allerlei schade en noodgevallen. Vraag aan je eigen verzekeringsmakelaar wat hij je kan aanbieden.

Kosten

Vrijwilligerswerk is geen gratis vakantie. Wij vragen in overleg met jou een bijdrage in de kosten voor:

  • -vervoer van en naar het vliegveld en het vervoer naar en van je verblijf en projectlocatie,
  • -de eventuele inzet van een begeleider of tolk,
  • -maaltijden en overnachtingen bij gastgezinnen of guesthouses (circa Euro 10-15 per dag).
Wat moet je zelf betalen?
  • -een vliegticket. Deze kun je zelf regelen maar dit kunnen wij ook voor je doen.
  • -kosten van een visum op de luchthaven van Kathmandu. We helpen in ieder geval met de juiste instructies voor het verkrijgen van het visum.
  • -vaccinaties. Informeer bij je zorgverzekeraar of deze vergoed worden.
  • -alle persoonlijke uitgaven.
  • -activiteiten in de vrije tijd. Denk bijvoorbeeld aan trekkings, jungle activiteiten, sightseeing. Wij werken samen met Himalayan Leaders een lokaal gespecialiseerd reisbureau in Kathmandu waar je als onze vrijwilliger korting krijgt.

Schrijf ons een korte email om je interesse kenbaar te maken. Wij nemen daarna per mail contact met je op. Een persoonlijk gesprek maakt altijd deel uit van de aanmeldprocedure. Hierin maken we niet alleen kennis met elkaar, maar stemmen we ook de wederzijdse verwachtingen op elkaar af om teleurstellingen te voorkomen, zowel in jouw belang als die van de projecten in Nepal.

Link naar onze contactpagina : link